Політика
9 лютого 2015
Україна та Великобританія підпишуть Меморандум про співпрацю в обороні
Глава Міноборони Полторак обговорив співпрацю з британським колегою.
news-image

Україна та Великобританія незабаром планують підписати Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у сфері оборони, заявив у понеділок міністр оборони України, повідомляє Є! Єдність.інфо

Про це Степан Полторак сказав під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Великобританії в Україні Саймоном Смітом і директором Департаменту міжнародної безпеки Міноборони Великобританії Ніком Герром, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ми наполегливо працюємо над підготовкою цього документа, який стане логічним продовженням співпраці між нашими країнами", - сказав Полторак.

Крім того під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на сході України.

"Співпраця між оборонними відомствами двох держав завжди носило конструктивний характер і, я переконаний, буде успішно розвиватися в майбутньому", - додав міністр.

У той же час, директор Герр зазначив, що Україна може розраховувати на всіляку підтримку в прагненні українців до незалежності.

"Глибоко шаную бійців, які відстоюють рідну землю", - підкреслив Герр.

Як повідомлялось раніше у Великобританії виключили можливість поставок зброї Україною. "Наша політика - надавати Україні нелетальної допомогу", - повідомили в британському МЗС.

Читайте також: Глава МЗС Британії: Путін поводить себе як тиран із XX століття