Події
19 березня 2018
На Одещині «відмили» 6 мільйонів гривень, закупивши для лікарень технічний кисень замість медичного
Технічний кисень міг становити загрозу для здоров'я пацієнтів і призвести до трагічних наслідків.
news-image

Поліція розпочала розслідувати поставки технічного кисню замість медичного в лікарні Одеської області й розкрадання 6 млн гривень під час його закупівлі. Про це сказано в повідомленні прес-служби Національної поліції, передає «Є!»

"Правоохоронцями було виявлено факти розтрати бюджетних коштів під час проведення публічних закупівель кисню медичного для установ охорони здоров'я Одеського регіону. Крім того, що продукція постачалася за завищеними цінами, замість кисню медичного лікарні отримували технічний", - сказано в ньому.

Поліція зазнача, що технічний кисень міг становити загрозу для здоров'я пацієнтів і призвести до трагічних наслідків.

Оперативники встановили, що, крім комерційної структури-постачальника, до злочину можуть бути причетні й посадові особи медичних установ.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів було встановлено місце придбання технічного кисню й методи його легалізації.

За попередніми даними, сума збитків становить понад 6 млн гривень.

14-15 березня поліцейські провели санкціоновані обшуки на підприємстві, що постачала кисень.

Правоохоронці вилучили "чорну" бухгалтерію, 880 000 гривень, 1 450 євро, понад 1 000 доларів, 62 000 російських рублів та інших матеріалів, що мають значення для досудового розслідування.

Всі заходи з документування протиправної діяльності проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.  

Читайте також: Словаки можуть взяти аеропорт «Ужгород» в концесію