Інтернет
9 лютого 2015
Twitter відмовився блокувати інформацію про Україну на прохання Росії
Компанія Twitter за період з липня по грудень 2014 року отримала два судових ордера і 89 запитів від Роскомнагляду про блокування інформації.
news-image

Повідомляється, що в цілому було задоволено 13% з них - Twitter заблокував три аккаунта і видалив 9 твітів, пише   Є | Єдність.інфо із посиланням на УП.

У Twitter підкреслюють, що компанія відмовилася блокувати за запитом російської влади деякі акаунти, що критикують уряд Росії, і приховувати інформацію про мирнії акції протесту в Україні.

За друге півріччя 2014 року кількість скарг в Twitter від влади різних держав збільшилася на 84%.

Лідером за кількістю запитів стала Туреччина (477 звернень, половина з них задоволені), на другому місці розташувалася Росія з 91 зверненням.

У випадку Росії зростання звернень склало 184%, багато з них подавалися у відповідності з федеральним законом 398 про обмеження доступу до інформації, що закликає до масових заворушень та іншої екстремістської діяльності.

Читайте також: Влада Туреччини погрожує заблокувати Twitter

Також Twitter отримав від російської влади 108 запитів відомостей про ті чи інші акаунти. Жоден з цих запитів не був задоволений.

Twitter раз на півроку публікує відомості про взаємодію сервісу мікроблогів з владою.

За період з 1 січня по 30 червня 2014 року Twitter отримав 33 звернення від російської влади з вимогою обмеження доступу до тих чи інших твітів і акаунтів. 59% з них адміністрація соціальної мережі задовольнила.