Події
9 лютого 2015
Орендуючи квартири в різних районах Києва, лиходій виносив все майно господарів
Завдяки комплексу оперативно-розшукових заходів, було затримано підозрюваного, який вчиняв злочини по всій столиці.
news-image

Упродовж останніх трьох місяців до чергової частини Голосіївського районного управління столичної міліції надходили повідомлення про крадіжки від киян, які подобово здавали в оренду свої квартири. Так званий "орендатор" виносив все майно господарів, не залишаючи ні матраців, ні побутової техніки, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на прес-службу ГУМВС в м.Києві.

Свідків вчинення злочину не було, тому міліціонери задіяли всі оперативні можливості. Були допитані таксисти, які в той період часу отримували виклики, ретельно перевірялися камери спостереження з прилеглих до місць вчинення злочинів будинків та магазинів.

Врешті правоохоронці "вирахували" та затримали злодюжку на квартирі, яку той щойно винайняв. 33-річний уродженець столиці раніше неодноразово був судимий за майнові злочини.

Схема крадіжок складалась з декількох частин. На сайті оренди житла у розділі оголошень про здачу квартир щодобово зловмисник обирав «об’єкт». Потім телефонував господарю, домовлявся про зустріч, під час якої дивився на обстановку в помешканні. Якщо все влаштовувало, вносив оплату від 300 до 1000 гривень за добу та отримував ключі. А вже далі протягом дня старанно вивозив більш-менш цінні речі.

Читайте також: "Офісний" крадій потрапив прямісінько до рук правоохоронців

Коли власники заходили до квартири наступного дня, вони були вражені, адже бачили майже пусту оселю. Ключі злодій залишав або у ліфті будинку, або кидав їх під дверима квартири. Викрадене він звозив в окреме приміщення, а потім поступово здавав чуже майно до ломбардів.

Затриманий лиходій визнав свою провину. Киянину пред’явлено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.