Політика
19 березня 2018
У Німеччині відкидають ідею Києва про санкції щодо екс-канцлера Шредера
Шредер неодноразово виступав з критикою санкцій проти Росії, запроваджених Заходом.
news-image

Уряд Німеччини відкидає ідею про те, що проти колишнього канцлера країни Герхард Шредер треба ввести санкції за його зв'язки з російським бізнесом та президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомляє The Associated Press, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Уряд та канцлерка Німеччини не бачать жодних підстав, щоб розглядати такі речі", - заявив у понеділок речник німецької канцлерки Штеффен Зайберт, відповідаючи на запитання щодо санкцій проти Шредера.

Також, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн у коментарі Bild зазначила, що питання санкцій проти екс-канцлера варто "обговорювати з великою обережністю тільки після відповідної перевірки".

Як відомо, Шредер, будучи канцлером Німеччини, був близький з Путіним, та приєднався до російсько-німецького газового проекту незабаром після того, як пішов зі служби у 2005 році.

У минулому році він був призначений головою ради директорів компанії "Роснефть", що викликало критику з боку канцлерки Ангели Меркель.

Шредер неодноразово виступав з критикою санкцій проти Росії, запроваджених Заходом.

Нагадаємо, у коментарі німецькому виданню Bild глава МЗС України Павло Клімкін заявив:

"Важливо, щоб були санкції проти тих, хто просуває проекти Путіна за кордоном... Герхард Шредер є найважливішим лобістом Путіна у всьому світі. Тому слід вивчити, як ЄС може тут діяти".
Читайте також: Майже 40% українців не знають, за кого голосувати на виборах