Світ
20 березня 2018
Президент Польщі не привітає Путіна з перемогою на виборах
19 березня після обробки 99% бюлетенів Путін набрав 76,65% і знову переміг не президентських виборах.
news-image

Президент Польщі Анджей Дуда не буде вітати свого російського колегу Володимира Путіна з нагоди перемоги на виборах. Про це заявив голова канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський в ефірі RMF 24, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Президент не привітає президента Путіна з голосуванням у Росії... Тому що президент думає, що це не гарний час для привітань. Тим паче що Польща не брала участі в цих виборах, і зазвичай ті, хто програють вибори, вітають... Ми поки не маємо офіційних результатів", - сказав в ефірі голова канцелярії.

Щерський висловив здивування з приводу того, що деякі чиновники вітають Путіна з обранням президента до оголошення офіційних результатів.

"Так, але трохи кумедно, що деякі люди намагаються надіслати ці вітання, перш ніж офіційно оголосять і затвердять результати виборів", - сказав він.

Водночас чиновник не виключає, що Дуда направить офіційне дипломатичне вітання з нагоди вступу Путіна на посаду.

"Я не виключаю, що президент надішле офіційні, дипломатичні та чемні вітання, коли президент Путін вступить на посаду на наступний термін", - підкреслив він.

 

Нагадаємо, багато лідерів країн ЄС і Дональд Трамп не привітали Путіна з перемогою на виборах і в принципі ніяк не прокоментували підсумки цих виборів. Європейський Союз також не визнав результатів голосування в окупованому Криму.

19 березня після обробки 99% бюлетенів Путін набрав 76,65% і знову переміг не президентських виборах.

Читайте також:Ілларіонов упевнений, що Путін не піде з влади, поки буде живим