Інтернет
21 березня 2018
Цукерберга викликали у Європарламент через скандал з витоком персональних даних у Facebook
З цього приводу у Facebook вже почали внутрішнє розслідування інциденту.
news-image

Європейський парламент запросив засновника Facebook Марка Цукерберга надати пояснення у зв’язку з ситуацією із зловживанням персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Відповідну інформацію оприлюднив президент Європарламенту Антоніо Таяні у Twitter. За його словами, Цурекберг має пояснити, чи використовувалися персональні дані 500 мільйонів європейців для маніпуляції.

Причиною, чому Цукерберга викликали в Європарламент, стало розслідування американської The Washington Post та британської Guardian. У ньому йдеться про те, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки у цій соціальній мережі. Завдяки цьому компанія зуміла в певній мірі зловживати ними, щоб допомогти політикам здобути перемогу на виборах. Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа та Brexit-кампанію.

З цього приводу у Facebook вже почали внутрішнє розслідування інциденту.

Європейський парламент не має повноважень через суд змусити представників Facebook, Cambridge Analytica чи інших фірм дати свідчення, але його дії можуть чинити політичний тиск на ці компанії.

Читайте також: Марк Цукерберг опублікував фото, де він готує із донькою хліб