Падіння гривні привабить іноземних інвесторів - Абромавічус
Іноземні інвестори готові реалізовувати масштабні проекти в Україні
news-image

Зниження собівартості виробництва у зв'язку з падінням гривні привабливе для іноземних інвесторів. Про це заявив глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус в ефірі телеканалу "Лтава", передає Є! Єдність.інфо.

"Падіння гривні, звичайно, негативно позначається на більшості бізнесменів і населення, і це дуже чутлива тема. Але для тих, хто прийде сюди зі своїм виробництвом, звичайно, собівартість його буде дуже приваблива навіть для реекспорту в інші країни", - сказав Абромавічус.

Окрім того, міністр зазначив, що іноземні інвестори готові реалізовувати масштабні проекти в Україні. Однак перешкодою для них є воєнні дії на Донбасі.

"Тільки-но закінчиться війна, військові дії, я вже бачу, що багато іноземних інвесторів готові були б прийти, тому що працювати тут зі своїм виробництвом буде дуже привабливо", - додав він.

Зі слів Абромавічуса, для деяких великих інвесторів навіть військові дії не стали перешкодою для реалізації масштабних проектів.

Читайте також: Абромавічус очікує зміцнення гривні вже найближчими днями

"Є окремі бізнеси, які попри все бачать перспективу в Україні. Хороший приклад - американська компанія Monsanto, один із найбільших у світі виробників насіння кукурудзи. У Житомирі вони почали тільки що будувати - вже коли почалася війна, військові дії, коли Крим окупували - завод вартістю в 250 млн доларів", - повідомив міністр.