Пріоритетом розробки Apple iOS 9 стане продуктивність
Apple приділяє більше уваги впровадженню нових функцій в iOS
news-image

Компанія Apple сфокусується при розробці нової мобільної платформи iOS 9 на продуктивності і стабільності роботи системи, ніж на розширенні набору функцій. Про це повідомляє Є! Єдність.інфо з посіланням на lenta.ru

Деякі користувачі скаржилися, що в останні роки Apple приділяє більше уваги впровадженню нових функцій в iOS, включаючи сканер Touch ID і платіжну систему Apple Pay, ніж оптимізації її роботи. Після виходу iOS 8 в соцмережах нерідкі були скарги на те, що платформа суттєво уповільнює роботу більш ранніх поколінь пристроїв - наприклад, iPhone 4S. Крім того, Apple навіть довелося відкликати оновлення для вирішення проблеми з голосовими дзвінками.

Читайте також: Компанія Apple представила новий зворушливий відеоролик (відео)

У iOS 9, безумовно, слід очікувати нових функцій. Однак, за даними 9to5Mac, пріоритетом Apple цього разу стане продуктивність і стабільність роботи системи. Аналогічно Apple надійшла в 2009 році, представивши операційну систему OS X Snow Leopard для комп'ютерів Mac.

Читайте також: 8 продуктів Apple, улюблених фанатами, але "вбитих" компанією

Зокрема, Apple має намір знизити обсяг пам'яті, необхідний для завантаження ПЗ. Значний обсяг пам'яті приблизно в 5 гігабайт, який був потрібний для установки iOS 8, став причиною невдоволення власників пристроїв з 16 гігабайтами вбудованої пам'яті.

Хоча точна дата анонса iOS 9 поки не відома, як правило, Apple презентує нову мобільну платформу в червні, а випускає її восени кожного року. Операційна система iOS 9, за даними різних джерел, отримає кодове ім'я Stowe або Monarch.