Війна
10 лютого 2015
Ситуація в Дебальцеве різко ускладнилася - Тимчук
У районі Дебальцеве ситуація різко ускладнилася.
news-image

Російсько-терористичні війська за останні три доби змогли різко наростити ударну міць своїх флангових тактичних груп і з учорашнього (09.02.2015) ранку перейшли до активних наступальних дій.

Про це у Фейсбуці повідомив координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

«Удари української артилерії по районах зосередження та шляхам висунення ударних тактичних груп противника лише відтягнули початок атак і дали частковий ефект. Не дивлячись на понесені втрати (близько 11 одиниць бойової техніки і кілька десятків знищених терористів), бойовики та російські війська одночасно на двох ділянках спробували спочатку взяти під вогневої контроль трасу Артемівськ - Дебальцеве, а потім, з підходом головних сил, перерізати шляхи постачання до Дебальцевого. В результаті противник зміг відтіснити українські війська в кількох напрямках, зокрема, зайнявши позиції в районі н.п.Логвінове», - пише Тимчук.

Читайте також: "Ми бачимо кільце, яке замикається": волонтери просять вивезти 5 тисяч осіб, що залишаються в Дебальцеве

За даними групи «ІС», українська артилерія завдала послідовно два масованих вогневих удари по позиціях бойовиків у даному районі, проте в результаті спостерігався лише частковий відхід розрізнених груп терористів.

Також українські війська завдали ряд ударів по позиціях бойовиків у районі н.п.Углегорск і Новогригорівка, також з частковим ефектом.