Суспільство
10 лютого 2015
Українці в анексованому Криму стали дискримінованою національною меншиною - обмудсмен
За словами Валерії Лутковської, в Криму не залишилося жодного українського ЗМІ.
news-image

Це нонсенс, але на території України українці стали національною меншиною. Про це розповіла Уповноважений парламенту України з прав людини Валерія Лутковська, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на Newsru.ua.

За її словами, в Криму не залишилося жодного українського ЗМІ.

"Я оперую даними, які отримую від "Кримської польової місії". Це мої очі і вуха на території Криму. Це група правозахисних організацій з різних країн, які постійно здійснюють моніторинг на території півострова. На жаль, нічого більше вони зробити не можуть. Вони не можуть надати правову допомогу, навіть якщо бачать порушення прав людини, - лише порадити, до кого можна звернутися Тим не менш, їхні дані лягають в основу мого моніторингу", - розповіла Лутковська.

Вона зазначила, що в останніх звітах "Кримської польовий місії", якщо раніше вони говорили, що найбільш дискримінованими в Криму є громадяни України кримськотатарської національності, то зараз дискримінована так само і українська національна меншина.

Читайте також: Український омбудсмен має ряд претензій до порядку пропусків у зоні АТО

Нагадаємо, в доповіді міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch повідомлялося, що в включеному Росією Криму погіршується ситуація з дотриманням прав людини.