Політика
26 березня 2018
Канада висилає чотирьох російських розвідників під дипломатичним прикриттям
Дипломати ідентифіковані як офіцери розвідки.
news-image

Канада вирішила застосувати заходи стосовно семи росіян у зв’язку з отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки у Британії. Про це йдеться у заяві глави МЗС Канади Христі Фріланд, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Канада сьогодні застосовує заходи щодо семи російських працівників. Ми видворяємо чотирьох дипломатів РФ, які працюють в посольстві РФ в Оттаві та генконсульстві РФ у Монреалі. Ці четверо ідентифіковані як офіцери розвідки, що використовують статус дипломата, щоб підривати безпеку Канади і втручатися в нашу демократію" - заявила Фріланд.

На цій же підставі Канада вирішила відхилити заявки трьох росіян, яких російський уряд хотів включити у свою дипломатичну місію в цій країні.

14 держав Європейського Cоюзу вирішили видворити російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів.

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Читайте також: Франція наказала 4 дипломатам РФ протягом тижня залишити територію країни