Події
26 березня 2018
На Житомирщині через кілограм бурштину вбили двох братів
Це сталося в тихому приватному секторі міста.
news-image

У Новограді-Волинському у будинку родичі знайшли мертвими двох братів. На їх тілах були численні колото-різані рани та забої, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Це сталося в тихому приватному секторі міста, де поява великої кількості копів і машин швидкої приголомшила всіх. 

"Хай Господь милує! Не спала три ночі. Ну нащо ти людину так вбиваєш, вбивати і катувати так", - каже сусідка загиблих Раїса Сальчук.

Напередодні вбивства жінка через вікно помітила, як до будинку заходив незнайомий чоловік. Після того, каже, братів не бачила. Про вбивство ж розповіла вже інша сусідка.

"Чула, що там якийсь крик був, а потім рано вихожу – там ножки від стула якісь через паркан лежали. Ну, думала – побилися. І вона не йшла, і це ж два дня чи три лежали", - розповіла пані Раїса.


Власник будинку – 58-річний Валерій, дружина якого нині у Польщі на заробітках. Він жив сам, часто до нього приїздив із сусіднього села брат Віктор. Чотири дні їхні родичі не могли їм додзвонитися, тому вирішили прийти до обійстя та виявили, що двері були відчиненими, а двоє чоловіків лежали мертвими. 

"Один сидів коло столу, а один лежав на ліжку. Навколо все в крові", - каже тітка загиблих Віра Бриковець.

Двох  підозрюваних у вбивстві затримали по гарячих слідах. Це місцеві жителі, з загиблими братами вони були знайомі, того вечора разом пили алкоголь, а потім гості почали вимагати у чоловіків віддати кілограм бурштину, котрий на чорному ринку коштує більше 18 тисяч гривень. Коли брати відмовились віддати каміння, підозрювані почали їх  катувати.

"На даний час встановлено, що потерпілих вбили табуретками по голові. На даний час ще триває судово-медична експертиза", - розповів старший слідчий Новоград-Волинського відділення ГУ НП у Житомирській області Андрій Жуковський.

Один із затриманих каже, що вибивати у братів бурштин його підмовив товариш, котрий знав, що у будинку є каміння. Доводити до смерті в планах начебто не було – хотіли тільки змусити віддати бурштин. Каміння потім продали, але за скільки – підозрюваний Микола навіть не знає. 

"Я не знаю, Олег продавав", - пояснив він.

Обидва чоловіка зараз у СІЗО, за навмисне вбивство їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Родичі ж убитих кажуть, що навіть не знали, що у братів був бурштин і звідки він взявся. 

Читайте також: На кордоні з Польщею затримали понад 100 кілограмів бурштину
Читайте також: У Сумах горів гуртожиток: 17 людей потрапили у димову пастку