Резонанс
10 лютого 2015
Мельничук взяв на себе вину в гибелі російських журналістів, яку "вішають" на Савченко
За його словами, російські журналісти стали випадковими жертвами, і по них ніхто прицільно не стріляв
news-image

Колишній керівник батальйону "Айдар" Сергій Мельничук заявив, що це він корегував вогонь артилерії, під час якого загинули російські журналісти, що Росія намагається повісити на Надію Савченко.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС Україна, пише Є | Єдність.інфо.

"Я. Я тоді був на передовій, бійці, які брали участь в тому бою, підтвердять – я був попереду БТРів", - заявив Мельничук.

За його словами, російські журналісти стали випадковими жертвами, і по них ніхто прицільно не стріляв.

Мельниченко розповів, що "Айдар" наступав на Луганськ якраз з метою звільнити Савченко та українських солдатів, які йдучи на підмогу батальйону, промахнулись і заїхали в Луганськ.

"Надія потім зателефонувала мені: "Ми в домі номер 53, виручайте", - розповів Мельниченко.
"Коли туди прорвались наші БТР і БМП, бойовики їх повністю розстріляли, а потім викликали журналістів, щоб вони зняли результати бою. Вони не розраховували, що ми прийдемо визволяти своїх за 12 кілометрів", - пояснив він.

Нагадаємо, що Савченко викрали на території України і утримують в московському СІЗО. Її звинувачують у тому, що вона, льотчиця, була корегувальником для українських артилеристів, які начебто вели "прицільний вогонь" по російських журналістах.

На останніх виборах Савченко стала народним депутатом за списком "Батьківщини" і делегатом України в ПАРЄ, яка вимагає від Росії негайно звільнити Савченко.