Події
28 березня 2018
Суд дозволив військовим прокурорам й надалі засекречувати свої декларації
Працівники ЦПК підозрюють суддю, який ухвалював рішення, в упередженості.
news-image

Київський апеляційний адміністративний суд відхилив скаргу Центру протидії корупції (ЦПК) щодо рішення адмінсуду, який дозволив засекретити декларації військових прокурорів. Про це йдеться у повідомленні ЦПК у Facebook, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

«Суд відхилив нашу скаргу і залишив у силі рішення Матіоса про засекреченість декларацій окремих військових прокурорів», - йдеться у повідомленні.

Працівники ЦПК підозрюють суддю, який ухвалював рішення, в упередженості.

«Неозброєним оком було видно упередженість судді Сорочка, який знімав наші запитання та підігрував військовим прокурорам. Очевидно, що декларації засекречено, щоб врятувати підлеглих Матіоса від брехні в деклараціях. Але судді апеляційного адмінсуду вважають, що Матіос, який не мав повноважень ухвалювати такі рішення, зробив все правильно», - наголосили у центрі.

Як приклад, в ЦПК навели декларацію заступника головного військового прокурора на прізвище Борзих, "який незрозуміло за які доходи орендує величезний будинок під Києвом".

"І таких, як Борзих, 72 прокурори", - зазначили в ЦПК.

Нагадаємо: у грудні 2017 року року головний військовий прокурор Анатолій Матіос ухвалив рішення «про застосування спеціальних заходів безпеки» до співробітників військової прокуратури. Заходи передбачали заборону на публікацію інформації щодо слідчих та прокурорів у публічних реєстрах.

Читайте також: Українським туристам спростили поїздки до Оману