Суспільство
28 березня 2018
На Чернігівщині під час одержання хабара затримали прикордонника
Через посередника військовослужбовець отримав від громадянина України частину неправомірної грошової вигоди.
news-image
В рамках кримінального провадження на "гарячому" затримано інспектора Чернігівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Про це повідомляється на сайті ДПСУ, передає «Є!».

В рамках кримінального провадження, з класифікацією готування до злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу (КК) України «Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище» на гарячому затримано інспектора Чернігівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України, - йдеться у повідомленні.

Через посередника військовослужбовець отримав від громадянина України частину неправомірної грошової вигоди у розмірі 2800 гривень. Кошти він узяв за сприяння у працевлаштуванні вказаного громадянина на військову службу до прикордонного загону. Загальна сума неправомірної вигоди, яку зловмисник мав намір отримати за свої «послуги», складала 10 тисяч гривень. Для отримання коштів військовослужбовець залучив посередника.

Наразі стосовно порушника складено протокол про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Тривають невідкладні слідчі дії.

Затримання хабарника проводилось співробітниками Управління внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України.