Суспільство
28 березня 2018
Українці висловили своє ставлення до легалізації особистого володіння вогнепальною зброєю
Повністю підтримують легалізацію зброї 18% українців.
news-image

Більше ніж половина опитаних українців є проти легалізації володіння вогнепальною зброєю, йдеться в соціологічному дослідженні, проведеному аналітичною групою Sociostream, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Як свідчать дані дослідження, 56% опитаних українців проти легалізації зброї. З них 47% - повністю не підтримують таку ідею, а 9% - швидше не підтримують. Повністю підтримують легалізацію зброї 18% українців.

Крім того, більшість українців негативно сприйняла марш Нацдружин, який відбувся на Хрещатику в Києві. 34% респондентів відповіли, що марш їх насторожив. Ще 31% відмовилися відповідати на це запитання. Інші заявили про здивування (11%), жах (7%), горе (4%), гнів (3%), захват (2%) тощо.

У дослідженні також зазначено, що 57% опитаних українців не підтримують висловлювання директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В’ятровича щодо пісень Віктора Цоя та Володимира Висоцького. Повністю підтримують В.В’ятровича лише 2% респондентів.

Дослідження було проведене з 27 лютого по 7 березня 2018 року. Загалом було опитано 1286 осіб. Вибірка, розроблена для дослідження, є репрезентативною для дорослої аудиторії інтернет-ЗМІ (від 18 років), які живуть в Україні. Похибка - 2,8%.

Читайте також: Помер син Калашникова