Суспільство
28 березня 2018
Росія уїдливо відреагувала на солідарність України з Британією щодо видворення дипломатів
У так званому міністерстві закордонних справ Росії.
news-image

У так званому міністерстві закордонних справ Росії назвали солідарність офіційного Києва з Великою Британією щодо виселення російських дипломатів "русофобською провокацією". Крім того, "дипломати" переконують, що справа щодо отруєння колишнього військового розвідника Сергія Скрипаля не має до України жодного стосунку.

Відповідна заява з’явилася на офіційному сайті російського зовнішньополітичного відомства, передає «Є!».

У російському МЗС, зокрема, стверджують, що "бездумний курс Києва на послідовне завдання максимального збитку російсько-українським взаєминам є відображенням комплексів, якими страждають нинішні майданні діячі, що дорвалися до влади".

За їхніми словами, "чинна українська влада намагається вислужитися перед своїми західними покровителями та спонсорами, відтак є готовою будь-якою ціною догодити своїм кураторам".

Слід також зазначити, що зрежисовані дії Києва з західними країнами, включно з Францією та Німеччиною, створюють негативний фон для переговорів щодо врегулювання кризи в Україні, в тому числі в рамках "нормандського формату". Зроблений нинішньою київською владою глибоко ворожий щодо Росії акт не залишиться, зрозуміло, без нашого адекватної та вельми чутливої відповіді. Ілюзій в цьому плані у знахабнілих політиканів бути не повинно, – додають "дипломати".