Події
29 березня 2018
Мей та Меркель домовилися про спільне протистояння посиленню агресії РФ
Тереза Мей подякувала Ангелі Меркель за сильну підтримку та солідарність після хімічної атаки на екс-розвідника Сєргєя Скріпаля та його доньки Юлії у Солсбері.
news-image

Зазначається, що мрем'єр-міністр Британії подякувала канцлеру Німеччини за підтримку та солідарність після хіматаки на екс-розвідника Сєргєя Скріпаля та його доньки у Солсбері. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей і канцлер Німеччини Ангела Меркель у середу, 28 березня, під час телефонної розмови обговорили важливість продовжувати протистояння посиленню російської агресії. Про це йдеться в офіційній  заяві речника британського уряду.

Зазначається, що Тереза Мей подякувала Ангелі Меркель за сильну підтримку та солідарність після хімічної атаки на екс-розвідника Сєргєя Скріпаля та його доньки Юлії у Солсбері.

"Канцлер і прем'єр-міністр погодилися з необхідністю продовжувати спільну роботу, щоб протистояти посиленню російської агресії", - йдеться у повідомленні.

Крім того, очільники також обговорили оголошене США тимчасове звільнення країн Євросоюзу від тарифів на сталь та алюміній і важливість ядерної угоди з Іраном.

Нагадаємо, 28 березня президент США Дональд Трамп та прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей обговорили важливість ліквідації шпигунських мереж Росії у зв'язку з хіматакою на колишнього шпигуна Сєргєя Скріпаля та його дочку. 

Як повідомлялося, 27 березня під час телефонної розмови президент США Дональд Трамп обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель спільну реакцію на застосування Росією хімічної зброї в Солсбері. Крім того, раніше Трамп провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном, у ході якої сторони обговорили рішучу відповідь на застосування Росією отруйної речовини для отруєння екс-шпигуна Сєргєя Скріпаля та його дочки на території Великої Британії.

 5 березня у Великій Британії, у графстві Вілтшир, 66-річний громадянин Росії Сєргєй Скріпаль потрапив з важким отруєнням до лікарні. Разом з ним була його донька. Відомо, що Скріпаль є колишнім російськими шпигуном, який був засуджений в Росії за шпигунство на користь Британії. Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що отруєння колишнього російського шпигуна Сєргєя Скріпаля містить всі ознаки причетності Росії.

Читайте також:Понад сто російських Свідків Єгови попросили притулку в Фінляндії