Події
29 березня 2018
В Україні 30 березня розпочинаються масштабні перевірки пожежної безпеки громадських закладів
Володимир Гройсман зазначив, що такі перевірки мають бути системні.
news-image

Державна служба з надзвичайних ситуацій 3 30 березня розпочинає масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної.

Про це йдеться на Урядовому порталі, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Рішення, яке ми ухвалили, дає можливість провести перевірки всіх місць масового скупчення людей – кінотеатрів, ТЦ, шкіл, садочків. В повній координації з місцевою владо це треба зробити якомога швидко", – сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман зазначив, що такі перевірки мають бути системні.

"Якщо хтось в гонитві за додатковою гривнею хоче захаращити свій заклад додатковими конструкціями, які обмежують план евакуації, з тими треба жорстко поступати. Виконали вимоги – будемо вдячні. Не виконали – будемо жорсткими, – зазначив Володимир Гройсман. – Хотів би, аби батьки з дітьми спокійно відвідували розважальні центри і не переживали. Або відпускали дітей в кінотеатр і не думали про те, що там може щось трапитися".

Зі свого боку Голова ДСНС Микола Чечоткін підтвердив, що перевірки розпочнуться вже завтра, 30 березня, і проходитимуть по всіх громадських закладах в режимі додаткового тренування персоналу.

Там, де будуть серйозні порушення, наша позиція буде безкомпромісною, – сказав Микола Чечоткін.
Читайте також: В Естонії через незнання державної мови звільнили дюжину рятувальників
Читайте також: Через пожежу біля метро «Лівобережна» Кличко доручив перевірити об’єкти поблизу метро