Політика
30 березня 2018
Безвізовий режим України з Канадою: в іноземному уряді пояснили, чому це наразі неможливо
Безвізовий режим України з Канадою.
news-image

Уряд Канади наразі не розглядає можливості запровадження безвізового режиму поїздок для громадян України. Усе тому, що на сьогодні Україна не відповідає безвізовим вимогам, які висуває Канада.

Про це мовиться у відповіді уряду Канади на звіт Постійного комітету федерального парламенту із питань оборони, повідомляє "Укрінформ", передає «Є!».

Уряд Канади рішуче налаштований вітати у країні усіх справжніх відвідувачів та полегшувати їм подорож, однак наразі не розглядає активно перегляд візових вимог для України, – мовиться у документі.

В уряді Канади додали, що уважно стежать за ситуацією в Україні, проте вважають, що країна поки що не відповідає безвізовим вимогам, які висуває країна.

До цих критеріїв входять соціально-економічні умови, міграційні тренди, стан дотримання прав людини, ідентифікаційні документи та паспортний режим, а також можливість контролю за кордонами і безпекова ситуація, – пояснюється у документі.

В уряді Канаді також наголосили, що країна має візовий режим із більшістю країн світу і не проводить його перегляд на основі взаємності.

Візовий режим – це найбільш ефективний механізм виявлення та припинення незаконної імміграції до Канади, оскільки ті, хто подає заявку на отримання віз, проходять безпекову перевірку й дослідження стану здоров'я. Оцінюється також намір подорожувальника та його можливість дотримуватися умов перебування в Канаді, – резюмується в тексті документу.