Україна
30 березня 2018
Весна відкладається: де і коли в Україні чекати похолодання
Уже 2-3 квітня в Україні знову пануватиме холодний циклон.
news-image

У п'ятницю, 30 березня, українцям варто чекати чергового зниження температури, в деяких областях - навіть сніг з дощем.

Про це в коментарі  розповів начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, пише «Є!» з посиланням на Апостроф.

"У п'ятницю в західних і північних областях очікується невеликий мокрий сніг з дощем, на решті території без опадів. У центральних і південних областях місцями буде туман. Температура вночі становитиме від 3 градусів тепла до 2 градусів морозу, на Сумщині та Харківщині буде 4-9 градусів морозу. Вдень температура складе 3-8 градусів тепла, а в південних областях і на Закарпатті - 9-13 градусів тепла. 31 березня по всій країні, крім східних областей, і 1 квітня пройдуть помірні дощі, а в карпатському регіоні очікуються сильні дощі. Температура повітря складе до 7 градусів тепла вночі, до 15 градусів тепла вдень. У південній та центральній частинах країни і на Прикарпатті буде 15-18 градусів тепла. Ці два для будуть теплими", - сказав він.

Але, за словами Білика, радіти потеплінню належить недовго, вже 2-3 квітня в Україні знову прийде холодний циклон.

"Люди відчують суттєве похолодання у всіх регіонах. У західних областях буде дощ з мокрим снігом в ніч з 2 на 3 квітня і весь день 3 квітня. Вночі очікується близько нуля градусів, а денна температура складе близько 5 градусів тепла. Також в ці дні буде сильний північно-західний поривчастий вітер 10-15 м/с", - зазначив синоптик.

А ось по-справжньому весна вступить у свої права вже з 4 квітня.

"З 4 квітня буде потепління, в Україні нарешті прийде хороша погода", - резюмував Білик.

 

Читайте також:На Вербну неділю у столиці обіцяють до +17°
Читайте також:Синоптики розповіли коли в Україну прийде справжня весна