Політика
30 березня 2018
Болгарія вирішила не висилати російських дипломатів
В уряді країни зазначили, що "Болгарія солідарна з Великою Британією, але не висилатиме з країни російських дипломатів".
news-image

Болгарія вирішила не висилати з країни російських дипломатів у зв'язку з отруєнням Сергія та Юлії Скрипалів і повертає свого посла до РФ, раніше викликаного до Софії для консультацій. Таке рішення прийняли на засіданні Ради безпеки, що відбулося у Софії при уряді Болгарії, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

Як відзначив прем'єр-міністр Бойко Борисов, на засіданні Радбезу було прийнято рішення про те, що Болгарія "солідарна з Великою Британією, але не висилатиме з країни російських дипломатів".

Кількома днями раніше у зв'язку з хімічною атакою в Солсбері у Великій Британії до Софії для консультацій був викликаний Надзвичайний і Повноважний посол Болгарії у РФ Бойка Коцев.

Як повідомлялося, раніше близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері, де 4 березня був отруєний екс-офіцер Головного розвідувального управління РФ Сергій Скрипаль і його донька.

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування у Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який роблять у РФ.

Україна, зокрема, прийняла рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Читайте також: Аслунд: Половиною українських обленерго володіють росіяни. Це небезпечно