Світ
30 березня 2018
Американські дипломати почали залишати генконсульство у Санкт-Петербурзі
Щонайменше чотири позашляховики з дипломатичними номерами виїхали з внутрішнього двору консульства на Фурштатській вулиці.
news-image

Автомобілі з дипломатичними номерами у п'ятницю почали залишати територію генерального консульства США в Санкт- Петербурзі.

Про це передає кореспондент "РИА Новости" з місця подій, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

Щонайменше чотири позашляховики з дипломатичними номерами виїхали з внутрішнього двору консульства на Фурштатській вулиці.

Близько 11:20 з будівлі почали виносити коробки, пакети і меблі. Речі вантажать в автомобілі.

Також поліція затримала чоловіка, який кинув склянку з кавою в будівлю консульства. Він вигукував нецензурні вимоги до американських дипломатів залишити Росію і зняти американський прапор.

У четвер російська влада заявила про висилку шістдесяти американських дипломатів і закриття генконсульства США в Санкт-Петербурзі. Заходи стали відповіддю на рішення Вашингтона про висилку шістдесяти російських дипломатів і закриття генконсульства РФ в Сіетлі у зв’язку зі справою Скрипаля.

Росія вишле 58 співробітників посольства в Москві і двох працівників консульства в Єкатеринбурзі. Дипломатів зобов'язали залишити країну до 5 квітня. Будівлю консульства в Петербурзі наказано залишити не пізніше 31 березня.

Читайте також:Болгарія вирішила не висилати російських дипломатів