Політика
31 березня 2018
Британія погрожує закрити торговельне представництво Росії - ЗМІ
Уряд Великої Британії вивчає питання щодо закриття торговельного представництва РФ.
news-image
Велика Британія погрожує закрити торговельне представництво Росії на півночі Лондона.

Про це повідомляє The Daily Mail із посиланням на знайоме з ситуацією джерело, передає «Є!».

Британія сьогодні огризнулася на адресу Росії й пригрозила закрити російське торговельне представництво на півночі Лондона, - говориться у повідомленні.

Джерело, знайоме з ситуацією, підтвердило, що уряд Великої Британії вивчає питання щодо закриття торговельного представництва РФ, додавши, що Хайгейт (селище, де розташоване представництво) - це "лігво шпигунів".

Такий хід розглядається в якості відповіді на вимогу Кремля скоротити кількість британських дипломатів у Росії, а також звинувачення Британії у "провокації" після того, як англійські прикордонники обшукали рейс "Аерофлоту" з Москви.

Як повідомлялося, 30 березня у МЗС РФ заявили, що протягом місяця Велика Британія має скоротити своє посольство й генконсульства у Росії до числа дипломатичних працівників РФ у Британії.

Також у відповідь на висилання російських дипломатів через отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля Росія оголосила персонами нон грата дипломатів 23 країн, серед яких дипломати Австралії, Албанії, Німеччини, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Латвії, Литви, Македонії, Молдови, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Румунії, України, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швеції, Естонії.