Політика
2 квітня 2018
Апарат ВР підготує техумови для впровадження єдиної електронної картки нардепа
Спікер зазначив, що до кінця нинішньої каденції Верховної Ради єдина електронна картка депутата має бути протестована.
news-image

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручить апарату Верховної Ради підготувати технічні умови для впровадження єдиної електронної картки персональної ідентифікації народного депутата, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Зараз я дам усі доручення апарату Верховної Ради, щоб було підготовлено технічні умови для того, щоб єдина електронна картка могла працювати", - сказав А.Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Він нагадав, що консультації щодо запровадження єдиної електронної картки для народного депутата відбулися, і ця картка працюватиме і при вході нардепа до зали засідань парламенту, для голосування на пленарних засіданнях і для голосування в комітетах.

"Ми розпочинаємо технічну підготовку для врегулювання цього питання, щоб наступне скликання (Верховної Ради - ІФ) уже могло працювати за тією системою, як працює сучасний європейський парламент", - сказав спікер.

А.Парубій також зазначив, що до кінця нинішньої каденції Верховної Ради єдина електронна картка депутата має бути протестована.

Як повідомлялося, наприкінці березня представники фракцій, депутатських груп і голова Верховної Ради обговорили можливість упровадження єдиної електронної картки для персональної ідентифікації народних депутатів парламенту наступного скликання.

"Учасники дискусії досягли консенсусу щодо впровадження та використання народними депутатами України наступного скликання єдиної електронної картки для персональної ідентифікації, входу до приміщення і зали пленарних засідань Верховної Ради України та голосування під час пленарних засідань і засідань комітетів", - зазначено в повідомленні на сайті Верховної Раді за підсумками наради в рамках "Діалогу Жана Моне" в Лозанні (Швейцарія).

Було також висловлено пропозицію пілотного впровадження окремих елементів використання єдиної електронної картки у Верховній Раді VIII скликання.

Читайте також: Парубій підписав дві постанови щодо Росії