Суспільство
2 квітня 2018
Сестра Савченко звернулася по допомогу до Трампа
Віра Савченко просить президента США забезпечити пильний міжнародний нагляд за ситуацією навколо кримінального переслідування її сестри.
news-image

Сестра народного депутата Надії Савченко Віра написала листа президенту США Дональду Трампу і попросила його звернути увагу на ситуацію з арештом і кримінальним переслідуванням політика. Відповідний документ був опублікований на сторінці Facebook Віри Савченко, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

"Прошу Вас на всіх майданчиках міжнародної дипломатії підняти питання про переслідування в Україні опозиційних політиків, питання усунення конкурентів на майбутніх виборах президента України шляхом політичного переслідування опонентів, питання побудови системної, вертикальної, глибоко інтегрованої корупції, яку очолює особисто глава держави і наступ на ЗМІ, непідконтрольні владі України", - йдеться в її листі.

Крім того, Віра Савченко просить Дональда Трампа забезпечити пильний міжнародний нагляд за ситуацією навколо кримінального переслідування Надії Савченко, щоб виключити порушення прав людини та утиски політика за його переконання.  

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і надала дозвіл на її затримання та арешт. Незабаром суд помістив політика під варту до 20 травня 2018 року.