Події
2 квітня 2018
Прикордонники викрили чергову схему незаконного ввезення в Україну автівок з іноземною реєстрацією
Зловмисники використовували підроблені контрольні талони для ввезення авто з Польщі.
news-image

Прикордонники викрили схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів іноземної реєстрації та їх подальшої легалізації в Україні. Про це повідомили у прес-служба Державної прикордонної служби України, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

«Оперативники Держприкордонслужби викрили схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів іноземної реєстрації та їх подальшої легалізації на території нашої держави. Також було встановлено коло осіб, які незаконно і зухвало взяли на себе повноваження державних органів», - йдеться у повідомленні. У

ДПСУ зазначили, що зловмисники незаконно ввозили в Україну з Польщі автомобілі польської і литовської реєстрації, використовуючи підроблені контрольні талони з відмітками прикордонної служби і митниці про перетин кордону.

Наразі підтверджено незаконне ввезення через пункт пропуску «Ягодин» 131 транспортного засобу.  В рамках розслідування проведено обшуки у семи фігурантів справи.

«Оперативними підрозділами із залученням спецпідрозділу Держприкорлонслужби «Дозор» 30 березня проведено обшуки у приватних господарствах Любомльського району Волинської області, а це – 7 фігурантів справи», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків виявлено 4 незаконно ввезених транспортних засоби, 32 комплекти номерних знаків на автомобілі польської та української реєстрації, підроблені датоштампи прикордонних і митних органів.

Також, додали у ДПСУ, було знайдено окремі елементи відтисків і штампів на українській і польській мовах, що використовувались для підробки документів; підроблені печатки польських нотаріусів; понад 1 тис. бланків контрольних талонів; понад 60 польських свідоцтв про реєстрацію автівок; майже 60 пакетів документів на автомобілі, в тому числі і підроблені бланки доручень на право керування, поліси страхування, договори купівлі-продажу.

Читайте також:На в'їзді в Україну з Польщі стоять в черзі сотні автомобілів