Суспільство
3 квітня 2018
Ізраїль депортує понад 16 тис. нелегальних мігрантів у Канаду, Німеччину чи Італію
Нетаньяху заявив, що багато працював над пошуком країни, яка погодилася б узяти нелегалів без їхньої згоди.
news-image

Ізраїль досяг угоди з Управлінням верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) щодо питання депортації з Ізраїлю нелегальних мігрантів. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, передає прес-служба ізраїльського прем'єра у Facebook, передає «Є!».

Нетаньяху зазначив, що вісім років тому кордон Ізраїлю з Африкою був легко проникним і щорічно на територію країни могло проникати до 100 тис. осіб, що загрожувало майбутньому держави. Через це Ізраїль побудував прикордонні загорожі, які, на думку прем'єра допомогли запобігти проникненню на територію країни 1 млн. осіб.

До того часу, коли будівництво паркану було завершено, приблизно 60 тис. осіб змогло проникнути у країну, і багато з них оселилося в околицях південного Тель-Авіва. Ми не здалися, зайняли дуже рішучу позицію і вислали понад 20 тис. Залишилося приблизно 35 тис. осіб, більшість із яких перебуває на півдні Тель-Авіва і в його околицях, – розповів прем'єр-міністр.

Він підкреслив, що жителі південного Тель-Авіва страждають від напливу мігрантів, тому необхідно вислати нелегалів, що залишилися. Однак суд заборонив депортувати мігрантів без їхньої згоди у третю країну, яка не згодна їх прийняти. Оскільки треті країни не змогли прийняти мігрантів, Ізраїль був змушений піти на поступки, домовившись з управлінням ООН про вислання половини мігрантів.

Згідно з унікальним угодою з державою Ізраїль, 16250 осіб буде вислано в передові країни, такі як Канада, Німеччина чи Італія. УВКБ ООН узяло на себе зобов'язання з організації вивезення і навіть фінансування, – заявив Нетаньяху.

За словами прем'єра, зекономлені на утриманні мігрантів кошти підуть на реконструкцію південного Тель-Авіва і на розосередження мігрантів у різних районах країни.