Події
3 квітня 2018
Цукерберг: Для вирішення проблеми витоку даних з Facebook знадобляться роки
Над забезпеченням безпеки компанії працюють близько 14 тисяч осіб, а щоб вирішити проблему якомога швидше, в Facebook мають намір розширити штат до 20 тисяч вже в цьому році.
news-image

Засновник Facebook Марк Цукерберг заявив, що компанії знадобиться кілька років, щоб вирішити проблеми з витоком даних з соцмережі.

Про це Цукерберг сказав в інтерв'ю, пише «Є!» з посиланням на Новое Время

"Я хотів би вирішити ці проблеми за три або шість місяців, але реальність полягає в тому, що вирішення цих питань потребує тривалого періоду часу", - зазначив він.

За його словами, над забезпеченням безпеки компанії працюють близько 14 тисяч осіб, а щоб вирішити проблему якомога швидше, в Facebook мають намір розширити штат до 20 тисяч вже в цьому році.

Цукерберг зазначив, що одна з проблем Facebook полягала в ідеалізмі. Зосередившись на позитивних аспектах соцмережі як інструменту, який об'єднує людей, творці Facebook залишили без уваги деякі слабкі сторони її використання.

Нагадаємо, навколо соціальної мережі Facebook спалахнув найграндіозніший в історії скандал. Дані 50 млн користувачів соцмережі були передані третій стороні - компанії Cambridge Analytica, яка допомагала в президентській кампанії Дональда Трампа.

На тлі скандалу капіталізація Facebook скоротилася на 58 мільярдів доларів.

Пізніше з'явилася інформація, що Facebook нібито таємно збирає дані власників Android-пристроїв про їхні дзвінки і SMS-листування.

Представники Facebook підтвердили, що дійсно збирають цю інформацію, але тільки від тих користувачів, які дали дозвіл.

Читайте також:Капіталізація Facebook знизилася майже на 100 мільярдів доларів на тлі скандалу

Читайте також:Федеральна торгова комісія США почала розслідування витоку даних користувачів Facebook