Українці стали лідерами за реєстрацією компаній картою е-резидента в Естонії
Загалом в Естонії картою е-резидента оформлено 3 444 тис. компаній.
news-image

Громадяни України стали лідерами за реєстрацією компаній картою електронного резидента в Естонії, оформивши в такий спосіб 423 компанії, повідомив керівник талліннського офісу юридичної фірми "Ільяшев і Партнери" Віталій Галицьких, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Українці сьогодні на першому місці за такими реєстраціями - 423 компанії, при тому що карту е-резидента в Естонії отримав 2131 громадянин України - за цією кількістю ваша країна третя після фінів і росіян. Громадяни Фінляндії, для порівняння, оформили 315 компаній картою е-резидента, Німеччини - 311. Попит на це зростає", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Загалом в Естонії картою е-резидента оформлено 3,444 тис. компаній, тоді як ще в листопаді 2017 року кількість таких компаній сягала 3 тис.

"Карта е-резидента не дає податкового резидентства або права на в'їзд до Естонії, але дозволяє скористатися всіма державними послугами, такими як реєстрація компанії онлайн, онлайн-банкінг, підписувати договори електронним підписом, подавати клопотання онлайн, 99% усіх державних послуг можна отримати онлайн, карта е-резидента відкриває державні послуги Естонії для всього світу. Це і приваблює український бізнес", - пояснив В.Галицьких.
Читайте також: Неповнолітня донька запорізького губернатора одержала майже 4 млн від відчуження рухомого майна