Політика
3 квітня 2018
«Профашистський переворот» і «російський Крим»: Україна обурена заявами болгарського політика
Посол закликав болгарську владу засудити антиукраїнські висловлювання голови провладної парламентської фракції.
news-image

Посол України в Болгарії обурений антиукраїнською заявою голови партії "Атака" та провладної парламентської фракції "Об’єднані патріоти" про "профашистський переворот" в Україні та російську приналежність Криму. Про це йдеться у заяві Миколи Балтажи, опублікованій на сайті посольства України в Болгарії, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Глибоко обурений маніпулятивною, недостовірною і неприйнятною заявою лідера партії "Атака" Болгарському національному радіо та Болгарському національному телебаченню щодо "профашистського перевороту" в Україні, "ісконної" російської приналежності Криму та визнання незаконних виборів президента РФ в окупованому Криму", - наголошує дипломат.

Посол закликав болгарську владу засудити антиукраїнські, антидемократичні і антиєвропейські висловлювання голови провладної парламентської фракції.

За його словами, ці заяви свідчать про підтримку агресії РФ проти України та дискредитують офіційну позицію держави і Болгарське головування в Раді ЄС.

Зазначимо, що 1 січня 2018 року Болгарія, яка обіцяла зняти санкції з РФ, вперше після вступу в ЄС перейняла головування у Раді Євросоюзу.

Читайте також: НАЗК просить поліцію зайнятися 6 екс-посадовцями через декларації