Події
3 квітня 2018
На Харківщині мати та шість дітей заблоковані у власному будинку через підтоплення
Люди запевняють: затопило через несправну каналізацію.
news-image

У Харкові приватний будинок на два двори затопило водою. Страждають шестеро дітей. Їх мати не змогла вивести на вулицю і ті не пішли до школи. Люди запевняють: затопило через несправну каналізацію, а комунальники звинувачують ґрунтові води, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Єлизавета Терпак запрошує до себе в оселю. Тут вогко, і ще кілька годин тому всі кімнати були залиті водою. У жінки - шестеро власних дітей і маленький племінник. Усі сидять вдома. Старші не пішли до школи, бо просто не можуть через воду вийти на вулицю. І навіть у хаті ходять у ґумових чобітках. 

Коли родину підтопило, чиновники пропонували жінці переїхати до гуртожитку. Та вона відмовилась.

"Якщо ми в воді плаваємо з п'ятниці, з дітьми і влада на нас не реагує, то якщо ми звідси виїдемо, наші будинки тут просто потонуть", - впевнена Єлизавета.


Відкачувати воду взялись рятувальники. Зараз із хати Єлизавети вона пішла. У сусідів надзвичайники якраз працюють. Перейти через двір до іншого помешкання складно. Води по коліно.

В будинку у подружжя Романових насос працює увесь день. Та води на обійсті не меншає. Місцеві у потопі звинувачують водоканал. Люди переконані, вода у дворах та в будинках не через танення снігу, а тому, що каналізація несправна.

Каналізація в порядку, заперечують комунальники. Причину бачать у ґрунтових водах. Та сусіди кажуть - минулі роки їх не підтоплювало і ведуть до наступного люку, з якого фонтанує вода.

Хоч комунальники заперечують свою причетність до підтоплення - обіцяють людям допомогти. На 5-й день проблеми розпочали огляд каналізації і продовжують відкачувати воду. Її в дворі та в оселях стало менше. Та коли остаточно буде сухо, водоканал прогнозувати не береться. 

Читайте також: Через стрімку відлигу приватний сектор Дніпра опинився під водою (відео)