Події
4 квітня 2018
Україна готова передати 23 росіян в обмін на українських заручників - Геращенко
Українська сторона готова передати тих 20 росіян, які утримуються в українських в'язницях за порушення українського законодавства.
news-image

На сьогодні в українських в'язницях відбувають покарання 23 громадян Російської Федерації за тяжкі злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України, Київ готовий їх передати в обмін на українських полонених. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко в ефірі телеканалу «112 Україна».

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Сьогодні в українських в'язницях відбувають покарання за тяжкі злочини проти територіальної цілісності, суверенітету ті росіяни, яких було затримано в результаті війни за свою ту чи іншу участь у конфлікті під прикриттям так званих «ополченців». Але, очевидно, що це куратори, а не «ополченці». Українська сторона готова передати цих засуджених, але ми так само хочемо звільнити громадян України», - сказала вона.
«Якщо російська сторона стверджує, що «нас там немає», то українська сторона говорить, що ні, ви тут є. І зараз 23 росіян перебувають в українських в'язницях. Ми готові їх передати для звільнення українських заручників», - додала Геращенко.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Геращенко заявила, що 4 квітня в Мінську (Білорусь) на засіданні робочої підгрупи з гуманітарних питань ТКГ обговорюватиметься питання про звільнення українських заручників, незаконно утримуваних Росією. 

«Українська сторона готова передати тих 20 росіян, які утримуються в українських в'язницях за порушення українського законодавства і участь у війні для того, щоб звільнити Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших наших в'язнів», - зазначила Геращенко.
Читайте також: Фейгін написав листа Путіну щодо обміну Сущенка