Події
4 квітня 2018
Український школяр став чемпіоном світу з авіамоделювання
Українська збірна у складі трьох дніпрян на цьому змаганні була наймолодшою.
news-image
Школяр з Дніпропетровщини Владислав Клименко став першим серед юніорів на чемпіонаті світу з вільнолітаючих авіамоделей для закритих приміщень.

Інформує «Є!», з посиланням на 1news.com.ua.

«Наші авіамоделісти багато років поспіль беруть участь у чемпіонатах Європи та світу. На цих змаганнях у закритому приміщенні спортсмени представили власні вільнолітаючі авіамоделі класу F1D. Команда України брала участь у двох категоріях – юніори і спортсмени старше 18 років. Владислав Клименко став першим серед юніорів, а загалом збірна посіла на чемпіонаті 4-те місце», – зазначили в департаменті освіти і науки ДніпроОДА.

На чемпіонаті світу, що пройшов у США, власні моделі представили майже півсотні учасників із 14 держав. Українська збірна у складі трьох дніпрян на цьому змаганні була наймолодшою. Середній вік спортсменів становив 17,9 років. Всі вони – вихованці авіамодельного гуртка центру науково-технічної творчості м. Марганець.

«Наша команда увійшла в історію авіамодельного спорту як наймолодша за всі чемпіонати світу, що стартували півстоліття тому, – розповів тренер Михайло Серебряков. – Ми поступилися набагато досвідченішим учасникам із США, Румунії та Великобританії. Їх середній вік – 44 роки».

Як зауважив тренер української збірної, головним у підготовці до змагань — правильно розрахувати вагу літака і площу крила, тобто знайти «золоту середину».

«В авіамоделюванні дуже жорсткі вимоги до параметрів моделі, – додав він. – Ми впевнено йшли на «срібло», та, на жаль, поступилися під час останнього виступу – літак «зрадливо» зависнув».

Як відомо, загалом на Дніпропетровщині знаходиться 18 дитячих центрів науково-технічної творчості.

Читайте також: На Житомирщині учні зняли на відео як вчительна обзиває учня, через те, що той встав із-зі парти