Кабмін схвалив передачу фермерам 500 тис. га землі
Цього року уряд приділяє окрему увагу розвитку українського фермерства.
news-image

Кабінет міністрів України погодив і передав на розгляд Верховної Ради проект закону про передачу 500 тис. га сільськогосподарської землі у власність 23 тис. українських фермерів. Відповідне рішення було прийняте під час засідання Кабміну 4 квітня, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Українською землею мають володіти українці, а сільськогосподарською землею – фермери. Ми вносимо законопроект, який відновлює справедливість щодо фермерів. Ми схвалюємо і передаємо проект закону, який дозволить 500 тис. га землі передати у власність 23 тис. фермерам, які працюють на цій землі, обробляють її, але досі не мали права нею володіти", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він нагадав, що цього року уряд приділяє окрему увагу розвитку українського фермерства. Так, вже працює урядова програма підтримки фермерів обсягом 1 млрд грн.

"Ми зараз інвестуємо 1 млрд на підтримку фермерства в Україні, я думаю, що цифра є суттєвою і безпрецедентною", - зазначив він.

Окрім цього, запроваджені механізми здешевлення техніки для фермерів і допомоги їм по різних сегментах виробництва.

"Я закликаю всіх об’єднатися навколо ідеї підтримки фермерства", - додав Гройсман.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України у вересні затвердив нову програму підтримки фермерства та сільськогосподарської кооперації на 2018-2020 роки з обсягом фінансування не менше 1 млрд грн на рік.