Суспільство
5 квітня 2018
Президент нагородив сенатора Портмана орденом «За заслуги» III ступеня
Президент Петро Порошенко нагородив Сенатора Сполучених Штатів.
news-image
Президент Петро Порошенко нагородив Сенатора Сполучених Штатів Америки Роберта Портмана орденом «За заслуги» III ступеня.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає «Є!».

Високу нагороду «за вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американського міждержавного співробітництва, відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності України» Глава держави вручив Роберту Портману під час зустрічі, яка відбулася в Адміністрації Президента.

Президент висловив вдячність за тверду двопартійну підтримку України з боку Сенату США та активну і послідовну роботу на цьому напрямі Сенатського українського Кокусу, співголовою якого є Сенатор Портман.

Петро Порошенко відзначив особисті зусилля Роберта Портмана у питаннях надання Україні військової допомоги, зокрема оборонних озброєнь, а також запровадження санкцій у зв'язку з агресивними діями Росії.

Під час зустрічі було обговорено ситуацію на Донбасі та рішуче засуджено триваючі порушення з боку озброєних та контрольованих Росією бойовиків режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят.

Було підкреслено необхідність збереження санкційного тиску на Росію з метою припинення збройних провокацій і ескалації напруженості та забезпечення належного виконання Мінських домовленостей.

Петро Порошенко відзначив важливість продовження скоординованих міжнародних зусиль з метою розгортання ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі.

Окрему увагу було надано зміцненню енергетичної солідарності між сторонами та у цьому контексті наголошено на небезпеці проекту «Північний потік – 2».