Події
6 квітня 2018
Через залякування окупантів Крим залишили близько 40 тисяч українців, - МЗС
Залякування, фізичний та психологічний тиск з боку окупаційної влади Криму змусили близько 35-40 тисяч громадян України, зокрема понад 20 тисяч кримських татар, залишити півострів і поселитися в інших районах України.
news-image
Близько 35-40 тисяч громадян України, зокрема понад 20 тисяч кримських татар, були змушені залишити Крим через політику залякування з боку російської окупаційної влади, інформує «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Про це заявив у виступі на міжнародній конференції «Деокупація Криму: коли і як» у Лісабоні заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, повідомляє прес-служба МЗС.

"Залякування, фізичний та психологічний тиск з боку окупаційної влади Криму змусили близько 35-40 тисяч громадян України, зокрема понад 20 тисяч кримських татар, залишити півострів і поселитися в інших районах України", - сказав Кислиця.

Він акцентував, що російська влада використовує такі методи для усунення будь-яких громадських ініціатив та опозиції. Результатом цієї політики стало незаконне утримання близько 60 громадян України в Росії та на тимчасово окупованій території Криму унаслідок сфальсифікованих справ. 

"Їхнє звільнення залишається одним з головних пріоритетів України та міжнародного співтовариства", - підкреслив заступник міністра.

Міжнародна конференція "Деокупація Криму: коли і як" проведена Посольством України в Португалії в рамках ініційованої Президентом України міжнародної платформи "Друзі деокупації Криму". Її головними темами стали ситуація у галузі прав людини в окупованому Криму, протидія знищенню кримськотатарської спадщини - Бахчисарайського палацу та міжнародна підтримка України на шляху боротьби за відновлення територіальної цілісності.

Читайте також:Якби на Сході люди слухали Квітку Цісик, то війни не було б, – родичка співачки