Суспільство
6 квітня 2018
«Київстар» запустив 4G-зв'язок у 20 українських населених пунктах
"Київстар" почав запускати 4G-зв'язок в Україні.
news-image
Мобільний оператор "Київстар" 6 квітня запустив 4G-зв'язок у 20 населених пунктах України. Про це повідомив у Facebook президент компанії Петро Чернишов, передає «Є!».
 
Ми запустили 4G в діапазоні 2600 МГц у 20 населених пунктах: Києві, Дніпропетровську, Одесі, Львові, Харкові, Тернополі, Вінниці, Ужгороді, Хмельницькому, на курортах і в пунктах перетину кордону – Затоці, Кароліно-Бугазі, Кирилівці, Ясінях, Поляниці, Чопі, Рава-Руській, Старовойтовому, Краковці, Устилузі, Шегинях, – написав Чернишов.

За його словами, компанія встановила понад 500 додаткових базових станцій для роботи в діапазоні 2600 МГц, де на мережу припадають найбільші навантаження.

Запуск у діапазоні 2600 МГц – це тільки початок, справжній крутий досвід використання 4G абоненти зможуть одержати влітку, коли ми запустимося в діапазоні 1800 МГц. На високих частотах радіус дії базових станцій дуже обмежений, а це означає, що покриття буде не суцільним, – заявив президент"Київстару".

Він додав, що компанія придбала на аукціоні найбільшу кількість частот для 4G-зв'язку – 30 МГц у діапазоні 2600 і 70 МГц у діапазоні 1800.