Суспільство
7 квітня 2018
Українські консули можуть повернутися до Ростова-на-Дону
Аби брати участь у процесі повернення політичних в'язнів.
news-image

Аби брати участь у процесі повернення політичних в'язнів, Україна подаватиме пропозиції Росії щодо повернення українських консулів до Ростова-на-Дону, що у Росії.

Про це розповіла віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише 5 канал, передає «Є!».

Насамперед ідеться про те, що ми будемо подавати свої пропозиції стосовно того, аби надіслати своїх консулів до Ростова. Ми з вами розуміємо, в нас є необхідність у тому, щоб наші консули були в Ростові-на-Дону. Через те, що 5 з них вислали з Росії, для нас важливо сьогодні захищати громадян, які зараз або перебувають у в'язницях РФ, або просто перебувають на території РФ. Тому для нас є необхідним подати свої пропозиції. Чи це буде обмін, я абсолютно не сприймаю такої можливості про заміну дипломатів на одних або на других у такій самій кількості, як вони були вислані.

Водночас вона підкреслила, що Україна при ухваленні рішень щодо дипломатів діятиме у співпраці з міжнародними партнерами.

Це не буде окремий крок України, що буде самостійно розв'язувати ці питання напряму тільки безпосередньо у двосторонньому режимі з РФ. Ми долучилися, що є надзвичайно важливо, до єдиних дій західної цивілізації, щодо вислання так званих дипломатів РФ, а по суті – шпигунів, і тому це не є просто крок, що відірваний від широкого міжнародного контексту, і ми й далі діятимемо в міжнародному контексті, – розповіла віце-прем’єр-міністр.