Суспільство
7 квітня 2018
Facebook має намір запобігати спробам втручання у вибори у 2018 році – Цукерберг
Facebook: Відтепер кожен рекламодавець, який хоче запускати політичні чи рекламні оголошення, має бути верифікованим.
news-image

Компанія Facebook має намір запобігати спробам втручання у вибори в низці країн у 2018 році. Про це у соцмережі 6 квітня написав її засновник і виконавчий директор Марк Цукерберг.

Він зазначив, що після виявлення втручання Росії у вибори у США Facebook увів нові інструменти захисту і видалив десятки тисяч фейкових акаунтів, а тепер має намір запровадити ще два нововведення.

Відтепер кожен рекламодавець, який хоче запускати політичні або рекламні оголошення, має бути верифікованим. Для цього рекламодавці повинні підтвердити свої особу та місце розташування. Кожному рекламодавцю, який не пройде верифікації, заборонять запускати політичні чи рекламні оголошення. Ми також позначимо їх і рекламодавці повинні будуть показати вам, хто за них заплатив, – написав Цукерберг.

Бізнесмен зазначив, що це правило вводять у США і протягом найближчих місяців запровадять у всьому світі. Також Facebook створить архів для пошуку старої політичної реклами та інструмент, що даватиме можливість бачити всі рекламні оголошення, розміщені на сторінці.

Цукерберг заявив, що компанія найме "тисячі людей", які будуть слідкувати за верифікацією великих сторінок і перевіркою рекламодавців, що, за його словами, ускладнить поширення неправдивої інформації та використання фейкових акаунтів.

Ми сповнені рішучості досягти цього протягом критичних місяців до виборів 2018 року. Ці дії самі собою не зупинять усіх людей, які намагаються створювати систему. Але їм буде набагато важче зробити те, що зробили росіяни під час виборів у 2016 році, і використовувати підроблені облікові записи та сторінки для реклами... Ми підтримуємо закон про чесну рекламу. Це допоможе підняти планку всієї політичної реклами в мережі, – написав він.