Суспільство
8 квітня 2018
Порошенко: Цьогорокічний Великдень – особливий день, бо разом із ним приходить впевненість, що найважчі випробування вже позаду
Порошенко: Вітаю всіх і кожного, чиї серця переповнюються радістю у ці чудові дні довгоочікуваної весни.
news-image

Президент України Петро Порошенко привітав українців із Великоднем. Звернення опубліковано на його сайті.

У силу його надзвичайної значимості це свято більше, ніж просто церковне. І відзначають його не лише християни, і не лише віруючі. Отож, я вітаю всіх і кожного, чиї серця переповняються радістю у ці чудові дні довгоочікуваної весни. Воскресіння – це перемога життя над смертю, це перемога правди над брехнею, перемога світла над темрявою, перемога добра над злом. Це і наша з вами перемога над важкою економічною кризою, що її спричинила російська агресія. Цьогорічний Великдень – це є дуже особливий день, бо разом із ним приходить потроху і впевненість, що найважчі випробування вже точно позаду, – зазначив він.

Щоб не втратити добру перспективу, що відкрилася перед Україною, слід забезпечити мир, наголосив Порошенко. Він додав, що це неможливо зробити без високопрофесійної армії, "яка міцно тримає оборону на страх агресору і на спокій людям".

Лише погляньте на цих мужніх воїнів. Хіба вони не вселяють віру в наші Збройні сили, надію на мир та любов до України? Рівно як і впевненість у тому, що ми обов'язково переможемо, – заявив президент.

Його дружина Марина Порошенко зазначила, що "світле Воскресіння Христа – це свято віри в перемогу добра над злом".

У цей день ми просимо Всевишнього наповнити наші серця почуттям радості, благодаті та очищення. Це час, коли треба забути образи і негаразди. І жити зі світлими думками і добрими намірами. Великдень об’єднує нас у щирій молитві про мир і спокій в Україні. Тож нехай чудо Воскресіння Христового надихає нас на праведні справи, – сказала вона.

Пасха – головне свято християн у всьому світі. Цього року християни східного обряду святкують її 8 квітня.