Суспільство
10 квітня 2018
В Україні пройде найбільший робофестиваль Європи
Десятий ювілейний STEM-фестиваль ROBOTICA 2018 відбудеться у Києві на ВДНГ 12-13 травня.
news-image

Уявіть собі ідеальний family-day. Зона активних розваг на свіжому повітрі, цікаві майстер-класи для всієї родини, сотні роботів, що змагаються поміж собою, та тисячі інженерів-конструкторів у віці від 6 років, а до цього — яскраві фотостенди і корисні фудкорти, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Все це чекає на вас в Киїєві вже 12-13 травня в рамках найбільшого науково-технічного фестивалю України ROBOTICA 2018. Його організатори, ГО "Міжнародна організація "Інноваційні освітні технології", займаються формуванням і розвитком української інженерно-технічної освіти, допомагають талановитим дітям і студентам виховувати і розвивати лідерські якості та сучасне інженерне мислення.

Головним партнером ROBOTICA виступає Технічна студія "Винахідник" — лідер позашкільної STEM-освіти України. На фестивалі можна буде відмінно провести час з родиною, познайомитися з останніми новинками в освіті, взяти участь в конкурсах, майстер-класах, ну і звичайно, дізнатися все про роботів та навіть зібрати свого.  У світі, де роботизовані машини є в кожному будинку, Ілон Маск запускає автомобіль у відкритий космос, а людиноподібний робот став першим в світі андроїдом, який отримав офіційне громадянство нарівні з людиною, інжиніринг та програмування стають найбільш затребуваними професіями майбутнього.

Починати занурення в них краще в пізнавально-ігровій формі, що і пропонує зробити ROBOTICA!

У програмі фестивалю: - World Robot Olympiad (WRO).

Вік учасників 6-25 років. Найпрестижніша олімпіада з робототехніки для дітей та молоді, в якій бере участь більше 22 тисяч команд з понад 60 країн світу.

Тема цього року — "Як нагодувати людство".

Завдання — рішення проблем продовольчого сектора за допомогою роботів. За перемогу в олімпіаді змагатиметься відразу кілька вікових груп.

Найменші конструктори займуться проектуванням Суперферми, де всі процеси будуть роботизованими.  Учасники молодшої ліги створять робота-сортувальника, завдання якого — допомогти людям в зборі фруктів і овочів.

Його робота повинна скоротити кількість невикористаної продукції, яка зараз становить приблизно третину світового врожаю. Середня ліга буде вирішувати проблеми точного землеробства, а найбільш дорослі учасники зі старшої ліги —- шукати шляхи найбільш оптимального поширення їжі.

Переможці зможуть представити Україну в фіналі, який пройде цього року в Таїланді і збере найкращі команди світу з робототехніки. Учасники Всесвітньої олімпіади з робототехніки отримають додаткову перевагу при вступі до найпрестижніших університетів світу. -

Змагання роботів. Вік учасників 10+ Справжні олімпійські ігри для роботів! Учасникам необхідно буде створити автономних роботів, які зможуть у найкоротші терміни виконати поставлені перед ними завдання. Змагання пройдуть у двох категоріях — робосумо і слалом.

Причому спостерігати за ними не менш цікаво, ніж приймати участь!

Алея стартапів. Вік учасників 13-25 років. Як вирішити сучасні проблеми людства, розвинути критичне мислення і корисні навички у студентів і школярів?

На всі ці питання спробують відповісти юні автори стартапів, головне завдання яких — знайти вирішення актуальних проблем на задану тематику, використовуючи тільки власні розробки.

Запропоновані моделі іноді можуть бути настільки незвичайними, що познайомитися з новими ідеями буде цікаво не тільки членам журі, а й досвідченим бізнесменам. Деякі з них повинні допомогти їм пережити в майбутньому відкрити нові горизонти розвитку людини і науки, як єдиного цілого і направити бізнес в потрібний бік.