Суспільство
11 квітня 2018
В Україні 116 тис. боржників з аліментів отримали заборону на виїзд за кордон
Близько 196 тис. осіб внесено до реєстру боржників зі сплати аліментів.
news-image

Міністерство юстиції України за перші два місяці дії закону про примусову сплату аліментів видало 116 тис. заборон на виїзд за кордон через заборгованість з аліментів, і 8,2 тис. боржників оголошено в розшук, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Від початку року 837,7 млн грн було стягнуто на користь українських дітей", - сказав міністр юстиції України Павло Петренко під час прес-конференції в середу.

Від початку дії закону стягнуто 578,6 млн грн.

За словами міністра, близько 196 тис. осіб внесено до реєстру боржників зі сплати аліментів.

Крім того, як зазначив П.Петренко, на 116 тис. боржників видано заборону на користування зброєю та на керування транспортними засобами.

Як повідомлялося, 6 лютого 2018 року набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів".

Згідно з документом, якщо заборгованість з аліментів становить сукупну суму платежів за шість місяців, боржника тимчасово обмежуватимуть у праві керувати транспортними засобами, використовувати вогнепальну, мисливську, пневматичну зброю, а також виїжджати за кордон.

Читайте також: У центрі Харкова знайшли мішок з тілом людини