Політика
11 квітня 2018
«Готуйся, Росіє!» Трамп пригрозив ракетним ударом
Глава Білого відреагував на заяву про те, що Росія збирається збивати будь-які ракети США, які будуть випущені по Сирії.
news-image

Президент США Дональд Трамп закликав Росію приготуватися до ракетних ударів по Сирії, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Глава Білого дому в Twitter відреагував на заяву посла РФ в Лівані про те, що Росія збирається збивати будь-які ракети США, які будуть випущені по Сирії.

"Росія, приготуйся, бо вони (ракети) прилетять, нові і "розумні", - написав Трамп.

Президент США підкреслив, що російській владі "не варто бути партнерами з "твариною, яка вбиває газом", маючи на увазі президента Сирії Башара Асада, обвинуваченого в застосуванні хімічної зброї.

Нагадаємо, в США заявили про можливий ракетний удар у відповідь на хімічну атаку в сирійській Думі, в результаті якої загинуло 150 осіб. США звинувачує в цій атаці Дамаск і Москву.

10 квітня Росія заблокувала проект резолюції США про заснування нового механізму розслідування хімічних атак в Сирії під час засідання в Раді Безпеки ООН.

У той же час Державний департамент США у вівторок, 10 квітня, повідомив, що провів консультації з союзними країнами і обговорив можливий військовий відповідь на дії режиму Асада.

Зокрема, вже стало відомо, що Британія не підтримала ідею спільного удару, зажадавши більше доказів проти Башара Асада.

Читайте також: В Україні 116 тис. боржників з аліментів отримали заборону на виїзд за кордон