Суспільство
11 квітня 2018
На дошку ганьби вже потрапили майже 200 тисяч неплатників аліментів
6 лютого набрав чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який Верховна Рада ухвалила торік у грудні.
news-image

За час чинності закону щодо посилення захисту права дитини на належне утримання з осіб, що мають заборгованість зі сплати аліментів, було стягнуто 824 млн гривень. 

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко під час брифінгу після засідання уряду, передає «Є!» з посиланням на УНІАН.

"Тільки з початку року було стягнуто на користь українських дітей 824 млн грн... 578 млн грн було стягнуто завдяки новаціям закону", - сказав він.

Також, за словами міністра, в публічному реєстрі злісних неплатників аліментів вже майже 200 тис. осіб, обмеження застосовані щодо 116 тис. боржників.

Нагадаємо, 6 лютого набрав чинності закон щодо посилення відповідальності за несплату аліментів, який Верховна Рада ухвалила торік у грудні.

Законом, зокрема, визначені нові способи покарання боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що перевищує суму, яка мала бути сплачена за 6 місяців.

Так, встановлюється тимчасове обмеження таких осіб у праві виїзду за межі України, у праві керування авто, користуванні вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю, у праві на полювання. Закон передбачає і "суспільно корисні роботи" для порушника.

Раніше Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які не сплачують аліменти.