Суспільство
12 квітня 2018
Адміністрація відмовилася уточнити суму витрат Порошенка на відпочинок на Мальдівах
Порошенко задекларував витрати на відпочинок, але не вказав подробиць.
news-image

Адміністрація Президента відмовилася уточнити суму, витрачену Президентом Петром Порошенком на його відпочинок на Мальдівах в січні.  Про це свідчить відповідь прес-служби Адміністрації Президента на запит Українських Новин, передає «Є!»

Перед тим, як була оприлюднена електронна декларація Президента, його прес-служба повідомила, що він задекларував витрати на відпочинок.

При цьому конкретна сума вказана не була, але стверджувалося, що вона вдвічі менша, ніж фігурувала в ЗМІ (журналісти оцінили відпочинок Президента на Мальдівах в січні в 0,5 млн доларів, або 14 млн гривень).

Також прес-служба повідомила, що витрати на відпочинок були перераховані з банківських рахунків Порошенка, а вони за рік скоротилися на 430 тис. доларів.

В оприлюдненій в Єдиному державному реєстрі декларації Порошенка за 2017 не вказані витрати саме на відпочинок.

Всього Президент задекларував 21,2 млн гривень видатків, з них 2 млн 736 тис. гривень - на туристичні послуги, близько 7 млн 550 тис. гривень - на послуги транспорту, а 5 млн 473 тис. гривень - на проживання.

При цьому в декларації вказано, що всі витрати здійснені в Україні.

Українські Новини звернулися до прес-служби Адміністрації з проханням прокоментувати, чому витрати за січень 2018 відображені в декларації Порошенка за 2017, і якщо йдеться не про Мальдіви, то витрати на який відпочинок задекларував глава держави.

Також агентство просило уточнити, в яких саме пунктах декларації з яким формулюванням і сумами відображені витрати на відпочинок Президента, і яка загальна сума була витрачена ним на нього.

Прес-служба відповіла лише на перше з поставлених питань.

"Розрахунки за переліт і проживання були повністю здійснені наприкінці грудня, тому вони і задекларовані 2017 роком", - йдеться у відповіді.

Питання про суму витрат залишилося без відповіді.

"Президент задекларував витрати за попередній рік, в тому числі, як і обіцяв, кошти, які були витрачені на відпочинок. Ті гроші були офіційно подані у безготівковій формі з раніше задекларованих власних рахунків з дотриманням банківського та податкового законодавства України. Сума - в два рази менша цифр, які фігурували в ЗМІ. Жодної копійки не витрачено з державного бюджету", - повторюється у відповіді.

Також у ній наголошується, що Президент оприлюднив всю інформацію в тих рамках, що вимагає закон.

Читайте також: «Вкрав велосипед»: соратник Путіна розповів, що дізнався причину «русофобії» Меркель