Суспільство
13 квітня 2018
Розенко розповів про подальше підвищення мінімалки
Рішення щодо можливості підвищення розміру мінімальної зарплати до 4100 гривень буде прийняте, зважаючи на економічні підсумки першого кварталу 2018 року.
news-image

Рішення щодо можливості підвищення розміру мінімальної зарплати до 4100 гривень буде прийняте, зважаючи на економічні підсумки першого кварталу 2018 року.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в інтерв’ю "Укрінформ", пише «Є!».

Він нагадав, що відповідну ініціативу проголосив президент України.

"У листі до Кабінету Міністрів та до Верховної Ради президент зазначив, що економічні тенденції України дозволяють говорити про те, що 3 тисячі 723 гривні можуть бути не останнім підвищенням мінімальної заробітної плати у 2018 році, і запропонував розглянути можливість підвищити мінімальну заробітну плату до 4 тисяч 100 гривень. Я абсолютно підтримую цю ідею і переконаний, що ми зобов'язані її реалізувати", - сказав Розенко.

Він також зауважив, що Верховна Рада України поставила завдання, щоб за підсумками І кварталу уряд вивчив це питання і вніс відповідні пропозиції.

"Реальну картину за підсумками економічної діяльності І кварталу ми будемо мати наприкінці квітня - на початку травня. Я думаю, що тоді ми зможемо визначитися, коли ідея 4100 гривень буде реалізована", - зазначив віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, експертний консенсус-прогноз Міністерства економічного розвитку і торгівлі базується на сценарії, згідно з яким середньорічна мінімальна зарплата в Україні може зрости до 6200 гривень у 2021 році.

Читайте також:Виплати при народженні: Рева пояснив кому збільшувати