Події
15 квітня 2018
Лісова пожежа досягла передмість Сіднея
Пожежники називають вогонь "дуже агресивним".
news-image

Сотні австралійських пожежників борються з великою лісовою пожежею, яка, як повідомляється, вже досягла житлових будинків у південному передмісті Сіднея - найбільшого міста Австралії.

Про це повідомляє ВВС, передає «Є!».

Понад 70 пожежних машин зараз працюють на дорозі, яка відокремлює місцевість, що палає від передмість Сіднею, з неба скидають воду гелікоптери, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, пожежна служба штату Новий Південний Уельс занепокоєна, що попіл, який літає у повітрі, може призвести до виникнення нових місць займання попереду "пожежного фронту", на якому зараз намагаються зупинити вогонь.

Пожежники назвали вогонь "дуже агресивним" та попросили деяких мешканців шукати притулок, оскільки евакуація з району зараз може бути небезпечною.

Пасажири приміського потягу зняли вражаючи кадри, коли проїжджали через охоплену вогнем сільську місцевість, в оточенні густого диму та вуглинок, які літають в повітрі.

Від пожежі постраждало вже майже 2500 гектарів землі.

Останніми днями погода в Австралії була незвичайно спекотною для цього сезону року.

Поліція оголосила район, який знищив вогонь, місцем злочину. Проте немає чітких даних, які дозволяють казати, що пожежа виникла внаслідок підпалу.

Прем'єр Австралії Малкольм Тернбулл високо оцінив зусилля щодо боротьби з вогнем.

Зараз не по сезону спекотно, і це, звичайно, питання, яке викликає велике занепокоєння, але ми повинні боротися з найгіршим, що мати природа може нам піднести. Чим гірші сюрпризи робить австралійцям природа, тим краще проявляється австралійський дух, - наголосив він.

Раніше повідомлялося, що через масштабні пожежі на південному заході Сіднея евакуювали казарми найбільшої військової бази Австралії.

У 2016-му в Австралії лісові пожежі знищили понад 60 будинків.