Організаторів фіналу Ліги чемпіонів в Києві звільнили від податків
Президент підписав закони, пов'язані з підготовкою і проведенням фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.
news-image

Президент Петро Порошенко підписав закони, пов'язані з підготовкою і проведенням в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Є!» із посиланням на Економічну правду.

"Реалізація законів дозволить створити умови для належної організації і проведення в Україні фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018, що в свою чергу, забезпечить дотримання взятих зобов'язань по підтримці зазначених заходів та сприятиме створенню позитивного іміджу держави", - сказано в повідомленні.

Зокрема, законом №2374-VIII внесені змін до перехідних положень Податкового кодексу, а законом №2375-VIII - Митного.

Змінами до Податкового кодексу передбачено тимчасово, на період проведення фінальних матчів з футболу, звільнити від податку на доходи фізичних осіб і військового збору доходи, отримані представниками або посадовими особами асоціацій - членами УЄФА; членами делегацій, в тому числі членами команд; фізичними особами, акредитованими УЄФА, зокрема співробітниками і тимчасовими працівниками, представниками засобів масової інформації, партнерами УЄФА, представниками спонсорів (крім резидентів України).

Відповідно до закону від податку на додану вартість звільнені операції з ввезення на митну територію України товарів для постачання УЄФА, квитків і послуг, які є невід'ємною частиною такого квитка.

Також звільняється від податку на прибуток підприємств прибуток, отриманий до 26 травня включно УЄФА та/або його пов'язаними особами від передачі і/або використання комерційних прав, що стосуються фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА і Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок сезону 2017/2018.

Підписаний президентом закон №2375-VIII передбачає до 26 травня звільнити від оподаткування ввізним митом товари (крім підакцизних), що ввозяться на митну територію України для організації та проведення зазначених заходів (продаж таких товарів на території України забороняється).

Закон також зобов'язує забезпечити пропуск через митний кордон, митний контроль та митне оформлення зазначених товарів і транспортних засобів за місцем проведення фінальних заходів Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року або митницею в пункті пропуску через державний кордон України в першочерговому порядку і без подання встановлених законодавством дозвільних документів.

Крім того, законом №2373-VIII внесені зміни в закон "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Законом передбачається тимчасово, до 1 червня 2018 року, звільнення від нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування представників або посадових осіб асоціацій - членів УЄФА; членів делегацій і команд; фізичних осіб, акредитованих УЄФА, зокрема співробітників і тимчасових працівників, представників засобів масової інформації, партнерів УЄФА, представників спонсорів.

Читайте також: У Порошенка не збираються повністю припиняти співпрацю з СНД